Gospodarstwo rolne – Ferma Gęsi Dębogórze położona jest w pięknej kaszubskiej okolicy blisko morza, gdzie miejscowa ludność w przeszłości hodowała gęsi. Od ponad 15 lat zajmujemy się tradycyjnym ich chowem. Nasze gęsi żyją na pastwiskach, w naturalnym środowisku.

Od 2015 roku dokarmiamy nasze gęsi rozmarynem. Robimy to ze względu na walory zdrowotne rozmarynu.

Prowadzimy sprzedaż bezpośrednią naszych wyrobów wędliniarskich oraz całych gęsi i ich elementów (sklep stacjonarny na terenie Fermy Gęsi Dębogórze).

Stworzyliśmy wyjątkowy i unikatowy produkt z gęsiny – „Pierśnik Dębogórski”. Są to piersi gęsie (peklowane, wędzone i parzone) przygotowywane według tradycyjnej metody przekazywanej przez miejscową ludność z pokolenia na pokolenie. W 2011 roku „Pierśnik Dębogórski” został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi jako wyrób tradycyjny i regionalny. Również w tym samym roku Ferma Gęsi Dębogórze została członkiem Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Województwa Pomorskiego.

Co roku na terenie gospodarstwa odbywa się „Piknik w Gęśniku”. W listopadzie, zgodnie ze starodawnym przysłowiem „Na świętego Marcina najlepsza gęsina”, promujemy jedzenie gęsiny. Impreza ma niepowtarzalną atmosferę, jak również wspaniałych gości. W 2013 roku, odbył się jubileuszowy „Piknik w Gęśniku” – bo już X! Trwał 3 dni, podczas, których można było skosztować potraw z gęsi oraz innych wyrobów regionalnych, uczestniczyć w licznych pokazach, zabawach.

Ferma Gęsi Dębogórze reprezentowała Region Pomorski na Targach Grüne Woche – Międzynarodowych Targach Żywności, Rolnictwa i Ogrodnictwa w Berlinie 2012.