Gospodarstwo rolne – Ferma Gęsi Dębogórze położona jest w pięknej kaszubskiej okolicy blisko morza, gdzie miejscowa ludność w przeszłości hodowała gęsi. Od ponad 15 lat zajmujemy się tradycyjnym ich chowem. Nasze gęsi żyją na pastwiskach, w naturalnym środowisku.

Od 2015 roku dokarmiamy nasze gęsi rozmarynem. Robimy to ze względu na walory zdrowotne rozmarynu.

Nie prowadzimy sprzedaży puchu, pierza gęsiego, świeżych tuszek gęsich, świeżych podrobów oraz świeżych części gęsi – wynika to ze specyfiki naszej hodowli (ubój raz do roku).

Stworzyliśmy wyjątkowy i unikatowy produkt z gęsiny – „Pierśnik Dębogórski”. Są to piersi gęsie (peklowane, wędzone i parzone) przygotowywane według tradycyjnej metody przekazywanej przez miejscową ludność z pokolenia na pokolenie. W 2011 roku „Pierśnik Dębogórski” został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi jako wyrób tradycyjny i regionalny. Również w tym samym roku Ferma Gęsi Dębogórze została członkiem Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Województwa Pomorskiego.

Co roku na terenie gospodarstwa odbywa się „Piknik w Gęśniku”. W listopadzie, zgodnie ze starodawnym przysłowiem „Na świętego Marcina najlepsza gęsina”, promujemy jedzenie gęsiny. Impreza ma niepowtarzalną atmosferę, jak również wspaniałych gości. W 2013 roku, odbył się jubileuszowy „Piknik w Gęśniku” – bo już X! Trwał 3 dni, podczas, których można było skosztować potraw z gęsi oraz  wyrobów regionalnych, uczestniczyć w licznych pokazach, zabawach.

Ferma Gęsi Dębogórze reprezentowała Region Pomorski na Targach Grüne Woche – Międzynarodowych Targach Żywności, Rolnictwa i Ogrodnictwa w Berlinie 2012.